Känslig hud

• Vad är egentligen “reaktiv” hud? Och vad är skillnaden mellan att vara hypersensitiv och bara sensitiv?

En känslig hud blir lättare irriterad och röd. Att ha ytliga och vidgade blodkärl är också vanligt. En känslig hud reagerar lättare för olika typer av påfrestningar, som värme, kyla, sol och torr luft. Även alkohol, kaffe och rökning kan förvärra tillståndet.

Undvik produkter som ökar cirkulationen, som aktiva serum. Välj istället milda produkter som stärker huden och lugnar rodnad samt verkar kärlstärkande. Undvik peelingar som innehåller korn. Använd hellre enzympeeling, som exfolierar huden effektivt men skonsamt. Även eksem och rosacea är vanliga hudtillstånd för den känsliga hudtypen. Viktigt att även undvika produkter som innehåller parfym då detta är en mycket vanlig allergen.

Är du osäker och vill ha rådgivning när det kommer till hudvård? Hör av dig till oss och få en personlig hudanalys. Klicka då här, eller på "kontakta oss" nere till höger i formuläret, och välja "Jag vill ha en hudanalys". Där får du svara på ett gäng frågor som sedan våra hudterapeuter kommer analysera och återkomma till dig inom 5 dagar med en personligt anpassad rekommendation för just din hud och de resultat du vill uppnå.