Så funkar E-legitimation

• E-legitimation är en elektronisk legitimation som du använder för att identifiera dig på Internet. Det motsvarar ett ID-kort, körkort, pass eller annan identifikationshandling.

För att beställa receptförskrivna läkemedel krävs att du legitimerar dig via Mobilt BankID. För att använda Mobilt BankID behöver du en smartphone eller surfplatta. Du laddar ner appen BankID via AppStore eller GooglePlay och hämtar ett Mobilt BankID via din internetbank.

Exakt hur du går tillväga skiljer sig åt beroende på vilken bank du har. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Behöver du hjälp att komma igång med Mobilt BankID rekommenderar vi att du besöker BankIDs hemsida för ytterligare information och support.